אין זה סוד שהרשת מלאה בחוות דעת וסקירות שאינן אובייקטיביות, אך חוות הדעת הקיימות והאותנטיות ביותר, משפיעות מאוד על החלטת המטופלים.
כדאי להשקיע במטופל וליצור מצב שהוא "מעביר את זה הלאה" וכותב המלצה לאחרים. בניגוד לימים עברו שההמלצות נעשו מפה לאוזן ועל ידי חברים,
כיום יש שלל ביקורות ברשת, בקבוצות פייסבוק ובאתרים שונים, שמאפשרות להחליט לגבי אופי הטיפול ויחס הרופא.
כיום כשמטופל מתכנן לתאם תור עם רופא לטיפול במחלה או מצב רפואי כלשהו, בייחוד רופא פרטי, חוות הדעת יהיו כלי מכריע בבחירת הרופא המתאים. אין זה סוד שהרשת מלאה בחוות דעת וסקירות שאינן אובייקטיביות, אך חוות הדעת הקיימות והאותנטיות ביותר, משפיעות מאוד על החלטת המטופלים.
לפניכם 3 טיפים חשובים בנושא חוות דעת ודירוגים של רופאים באתרים הרפואיים המשפיעים ברשת:
1. להכיר בחשיבות חוות דעת ברשת
"חוכמת ההמונים" הוא נושא שאין לזלזל בו, ובניגוד לריכוזיות שאפיינה את הימים של טרום האינטרנט, אנחנו יודעים היום שחוכמת ההמונים מספקת מידע מהימן ונתונים שחשוב לקחת בחשבון. והם משפיעים מאוד על המטופלים הפוטנציאליים. חוות דעת וסקירות אובייקטיביות של מטופלים יביאו לקוחות חדשים בקלות, יותר מאשר רופאים ומטפלים שאין להם חוות דעת ברשת.
כיום מי שמעוניין ללכת לרופא מסויים עושה קודם כל חיפוש באינטרנט על מנת לקרוא חוות דעת. הפלטפורמות המרכזיות לכך הן: גוגל, פייסבוק ואתרים רפואיים גדולים המרכזים מידע כמו למשל אתרMIOK . חוות דעת שמתפרסמות באתרים אובייקטיביים, שמבצעים תהליכים שונים של אימות ועריכה של התגובות, על מנת לשמור על אמיתות המידע והערך שבו – יעזרו לכם מאוד.
רוב האנשים יודעים שאתר אישי או עמוד פייסבוק של רופא, בדרך כלל יכיל בעיקר המלצות חיוביות ולא תמיד באופן המהימן ביותר, לכן, יש חשיבות רבה בכך שחוות דעת על רופאים יתפרסמו בכל מיני מקומות וכך ניתן יהיה לערוך השוואה אמינה.
2. ליצור מנגנון קבוע ליצירת חוות דעת של מטופלים
בעוד חוות דעת חיוביות עשויות להתפרסם גם על ידי בעלי אינטרסים, חוות דעת שליליות נכתבות תמיד על ידי לקוחות שאינם מרוצים. חשוב לזכור זאת. מטופל מרוצה נוטה פחות לפרסם את חוות דעתו, ביחס למטופל שאינו מרוצה, שבוער בו יותר הצורך לשתף ולהביע את מורת רוחו.
לכן, כדאי להשקיע במטופל וליצור מצב שהוא "מעביר את זה הלאה" וכותב המלצה לאחרים, ורצוי לעקוב אחרי חוות הדעת האלו. כיום יש שלל ביקורות ברשת, בקבוצות פייסבוק ובאתרים שונים, שמאפשרות להחליט לגבי אופי הטיפול ויחס הרופא, מה שבהחלט משפיע על ההחלטה האם לפנות לאותו רופא או לא.
מה שאנחנו ממליצים זה להפעיל מנגנון קבוע שמאפשר לכל מטופל שלכם להשאיר חוות דעת, כדי שתוכלו תמיד להשתפר ולוודא שכל המטופלים שלכם מרוצים וגם כדי להשפיע יותר באמצעות חיפוש בגוגל. ככל שיהיו לכם יותר חוות דעת וסיפורים של מטופלים, כך הנוכחות שלכם תגדל ותאפשר ליותר מטופלים חדשים להגיע אליכם.
3. חוות דעת שלילית? זה לא תמיד כזה גרוע
נושא חשוב לא פחות הוא חוות דעת שליליות. קיים גם מידע שפוסל את נותן השירות על הסף – אם כותב חוות הדעת חש תסכול, אם מטופל חש שלא קיבל טיפול מקצועי, ליווי אדיב או תיאור ריאלי של הפרוצדורה הרפואית בשלבים שלפני הבחירה – והוא מבטא זאת ברשת – זה עלול להשפיע כמובן, אבל – הגיוני שפה ושם מישהו לא יהיה מרוצה וגם השאלה ממה ואיך טיפלו בביקורת שהעלה. ומאוד חשוב להתייחס לביקורת זו ולטפל בה ולא להתעלם ממנה.
יש לקוחות שמחפשים יחס אישי ויש שחשוב להם מקצועיות בלבד. גם חוות דעת לא חיובית אינה פוסלת על הסף את איכות הרופא המטפל ואם יש חוות דעת נוספות, ניתן להבין כי מדובר במצב טבעי, הרי לא כל אחד מרוצה באותה מידה.
חוות דעת לא חיוביות הן גם דבר חשוב, הן עוזרות לרופאים להבין איפה לשים את הדגש, מאפשרות לתת תשומת לב וחשוב מאוד להגיב להן – כך מי שקורא את החוות הדעת מבין שיש עם מי לדבר וגם במקרים שלא מרוצים ב-100% תמיד אפשר לתקן, לברר את הנושא ולקבל חוות דעת נוספת, שמתקנת את הרושם שנתקבל.
כשיש חוות דעת אחת או שתיים שליליות ללא חוות דעת חיוביות, זה יכול להשליך באופן רע על הרופא, אבל אם יש 10 חוות דעת וכולן מעולות ומתוכן רק אחת או שתיים הן שליליות, ההסתכלות תעשה על חוות הדעת הכללית. במקרה כזה חשוב גם להגיב לחוות הדעת השלילית ולהראות איכפתיות ועניין בפתרון חוסר שביעות הרצון הזה.
רוצים להיות חלק מנבחרת הרופאים המומלצים שלנו באתר MIOK
ולנהל את חוות הדעת שלכם בצורה מקצועית, אחראית ונוחה?