זו, בקצרה, ההגדרה המדויקת לניהול מוניטין ברשת, ואם אתם עוד לא עושים את זה, השלב המומלץ הראשון הוא לחפש את שמכם או את שם המרפאה / הקליניקה הפרטית / בעסק שלכם – ולראות את מה שלפחות 85% מהפציינטים שלכם כבר ראו. ניהול מוניטין באינטרנט הוא, ללא ספק, עסק למקצוענים – במיוחד בתחומים רפואיים. ביחד עם זאת, יש הרבה שאפשר לעשות כבר היום על מנת לשלוט במידע שעולה בתוצאות החיפוש עליכם. הנה שמונה טיפים – קצרים, מעשיים ופשוטים לביצוע, שיעזרו לשפר את המיתוג שלכם
אונליין, החל מהיום:
#1 - תנו ללקוחות שלכם כלים פשוטים שהם מכירים - תוסף "וואטסאפ לעסקים"
אחד הטיפים היעילים להגדלת המרה, יצירת תקשורת עם לקוחות ולקוחות פוטנציאליים ושידור זמינות לצד חדשנות טכנולוגית – היא שימוש בתוסף "וואטסאפ לעסקים", המאפשר פנייה ישירות אליכם (באמצעות הוואטסאפ, כלומר למספר טלפון נייד) בגלישה בסמארטפון. תוסף "וואטסאפ לעסקים" הופך פופולארי ואחראי להגדלה משמעותית של ההמרות והפניות, והוא מוסיף הרבה יותר מאשר רק אפשרות לפנות אליכם במהירות ובערוץ ישיר יותר מערוץ טופס יצירת הקשר באתר – דרך שליחת הודעה (שתוכלו לנסח מראש, והפונה יוכל לשנות לפי רצונו, להוסיף או להפחית ממנה) בתוכנת וואטסאפ. במיוחד בתחומי הרפואה והבריאות, הבחירה שלכם לאפשר למתעניינים גישה ישירה לקבלת עוד מידע נחשבת חדשנית ומשדרת זמינות ושיווק "בגובה העיניים".
#2 - אפשרו יצירת קשר ידידותית וקלה, בכל זמן ומכל מקום
כשלקוח פוטנציאלי רוצה ליצור איתכם קשר – אתם רוצים לספק לו אפשרות לפנות אליכם, באופן זמין ומיידי. טופס "צף" של יצירת קשר, שהשדות שלו נראים וזמינים מכל עמוד באתר והמאפשר יצירת קשר במהירות ובלי פרטים מיותרים – עשוי להגדיל את כמות הפניות שלכם מהאתר בעשרות אחוזים. מקובל להוסיף טופס צף כזה ליצירת קשר בקליק, בצד האתר או בחלקו התחתון. אתרי אינטרנט הבנויים על גביי פלטפורמה מוכרת לבניית אתרים, כמו וורדפרס למשל, מאפשרים תוספת של כזה טופס צף בקלות, באמצעות שימוש בתוספים קיימים.
#3 - פרסמו מאמרים (ודאגו לאזכר את שמכם ו/או את שם המרפאה או העסק)
כמות החיפושים ברשת בנושאים רפואיים היום עומדת על עשרות אלפי חיפושים (בעברית!) בתחומים שונים. הפציינטים העתידיים שלכם – מחפשים אתכם ברשת כבר עכשיו. על מנת שתוצאות החיפוש שלהם יכילו מידע אודות השירותים או המוצרים שאתם מספקים – אתם צריכים להיות שם, עם תוכן מקצועי, "בגובה העיניים", שיזמין אותם להתקשר למרפאה או לעסק – ורצוי שיעשו כן ממש עכשיו.
בשורה התחתונה: אם יש לכם אתר אינטרנט, פרסמו בו מאמרים. השתדלו לאתר פלטפורמות נוספות לפרסום חומרים מקצועיים בשמכם.
#4 - וודאו שאתרים סמכותיים בתחום מכילים מידע אודותיכם
קחו אחר צהריים פנוי וחקרו מי הם האתרים הגדולים ברשת, המכילים מידע והמלצות בתחומי העיסוק שלכם. תגלו מספר אתרים גדולים/ פורטלים שאולי יסכימו לפרסם מאמרים שלכם, עם אזכור או אפילו קישור לאתר המרפאה. בשורה התחתונה: צרו רשימת אתרים בתחומים רלוונטיים ושלחו אליהם פניה עם בקשה לכתוב מאמרים שיתפרסמו בתמורה לקישור או עמוד כותב, אצלם באתר.
#5 - פרסמו מאמרים מקצועיים באתרי החדשות הגדולים במדורי בריאות ורפואה דרך טאבולה או אאוטבריין
זה נקרא "שיווק תוכן טבעי" – שירותי פרסום שמאפשרים לכם לפרסם כתבות בשמכם, באתרי החדשות הגדולים כמו YNET, גלובס, דה-מרקר,
ואחרים. כשהמאמר מקצועי, מעניין ומזמין – שיעורי ההיענות למאמרים כאלה הם גבוהים.
בשורה התחתונה: פרסמו מאמר מקצועי דרך השירותים "טאבולה" או "אאוטבריין" באתרי החדשות הגדולים בארץ.
#6 - הקפידו על נוכחות עסקית ברשתות החברתיות
רבים מבין אלה שעוסקים בתחומי הרפואה מעידים שאין להם זמן (או סבלנות) להתמיד בנוכחות, אישית או עסקית, ברשתות חברתיות כמו פייסבוק או לינקדאין. אבל המציאות מראה כי מי שמשכיל להשתמש ברשתות החברתיות ככלי שיווקי – קוצר פירות. בניגוד למנועי החיפוש (ובראשם כמובן גוגל), הרשתות החברתיות מציעות שיח בין אישי, תכנים עם קריצה, וקשר זמין בין הרופא לפציינטים שלו – ועל כן, נוכחות ברשתות חברתיות היא נדבך חשוב של ניהול המוניטין שלכם. בשורה התחתונה: פתחו חשבון עסקי בשם העסק או בשמכם, והקפידו להעלות אליו תכנים מעניינים ורלוונטיים, שיחזקו את המוניטין המקצועי שלכם ואת הזמינות שלכם לפונים.
#7 - צלמו סרטוני וידאו בעצמכם או עם חברת הפקה!
בתוצאות החיפוש בגוגל, היום בערך בין תוצאת החיפוש השנייה לשלישית – תוכלו למצוא רשימה של סרטונים, ששיעורי ההקלקות עליהם גבוהים. למה שלא תהיו שם, גם אתם? השיווק באמצעות סרטונים מאפשר לצופים לא רק לקרוא אתכם, אלא להתרשם מכם ברמה עמוקה יותר, תוך שהם יכולים "להסתכל לכם בעיניים".
בשורה התחתונה: צלמו סרטונים בעצמכם או עם חברת הפקה, הקפידו על ניראות ותוכן מקצועיים, והוסיפו פרטי יצירת קשר והזמנה לפנות אליכם. מומלץ שאורך הסרטונים לא יעלה על שתי דקות.
#8 - צרו ערך / ערכים בויקיפדיה
ערך בויקיפדיה שבו אתם מוזכרים הוא נכס אדיר למיתוג ולמוניטין שלכם אונליין. בדקו את הערכים בויקיפדיה בנושאי ההתמחות שלכם – אולי תוכלו להוסיף מידע וקישורים אינפורמטיביים לערך?בנוסף, בדקו את האפשרות להוסיף בויקיפדיה ערך שעדיין לא קיים בה – כמו למשל, אודות טכניקות טיפול שאתם מתמחים בהן, או אפילו על שמכם. חשוב לקחת בחשבון, שהמידע בויקיפדיה עובר עריכה קפדנית ולא כל מידע שמוגש לאתר מפורסם. על כן, כתיבת ערך חדש (או תוספת לערכים קיימים) חייבת להיעשות על פי הכללים. בשורה התחתונה: כתיבת ערכים בויקיפדיה היא תחום עיסוק שיש מי שמתמחים בו. פנו למי שעוסק בזה ובדקו איתו את האפשרות של הוספת ערך בויקיפדיה או עדכון ערכים קיימים שיש לכם מידע רלוונטי להוסיף להם.
#טיפ בונוס - מה קורה כשאתם צריכים שיקום מוניטין ולא ניהול מוניטין?
נושא ניהול המוניטין, לרופאים ולאנשי מקצוע אחרים, הופך מורכב יותר כאשר ברשת קיימים אזכורים שליליים שפוגעים במוניטין שלכם. במקרים כאלה, נמליץ על ניהול מוניטין מקצועי, איכותי ודחוף – ואתם יכולים להתחיל, למשל, על ידי הקמת פרופיל משתמש מעודכן והמכיל משובים חיוביים ממטופלים שלכם, באחת מהפלטפורמות הרפואיות המקצועיות במדיה.
מעוניין/ת למתג אותך כרופא/ה מוביל/ה?
או את המרפאה שלך כמובילה, בדיגיטל?
פנו אלינו, ונשמח לעזור!
ניתן לפנות ל-MIOK דרך הקישור הבא: